Nadomestna izpolnitev kvote za "manjkajoče" invalide

V Sloveniji je od leta 2004 veljaven Zakon o zaposlitveni rehabilitaciji in zaposlovanju invalidov (Uradni list RS št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo), ki je uzakonil celovit sistem ukrepov za ustvarjanje in krepitev možnosti za enakovredno zaposlovanje invalidov. Eden od ukrepov je tudi uvedba kvotnega sistema zaposlovanja invalidov, s katerim naj bi zmanjšali število brezposelnih invalidov.

Delodajalci, ki sami ne zaposlujejo invalidov oziroma zaposlujejo manjše število invalidov, kot je predpisano glede na dejavnost, ki jo opravljajo, imajo možnost nadomestne izpolnitve kvote, za katero se šteje sklenitev poslovne pogodbe z zaposlitvenim centrom ali invalidskim podjetjem.

Glede na to, da je podjetje HTZ Velenje invalidsko podjetje, lahko vsi zavezanci za izpolnjevanje kvote, ki nimajo zaposlenih dovolj invalidov glede na veljavno zakonodajo in ki imajo hkrati tudi potrebe po storitvah Studia Htz, v okviru pogodbe o poslovnem sodelovanju izkoristijo zakonsko rešitev nadomestne izpolnitve kvote.

Več o nadomestnem izpolnjevanju invalidskih kvot si preberite na spodnjih povezavah!

Nadomestno izpolnjevanje invalidskih kvot
Sklad RS za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov

Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki obiskovalcem omogočajo čim boljšo izkušnjo in funkcionalnost spletne strani. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z našo politiko piškotkov.

Zapri